Vrienden(voorjaars)concert 22 april

Dinsdag was het dan zover. Ons eerste Voorjaarsconcert op de nieuwe lokatie aan de Jakob Catsstraat. We waren toch wel nieuwsgierig hoe het daar zou klinken met publiek, aangezien de repetities in een andere ruimte worden gedaan.
Een echte 'vuurdoop'  dus, zou je kunnen zeggen. Door ziekte bleken er zich op het laatste moment 12 personen te hebben afgemeld, wat wel even 'schrikken'  was. Gelukkig waren de mannen compleet, dus de verhouding kwam niet in gevaar.
Het opkomen van achteruit de kerk, terwijl we een intro zongen van Rolling in the Deep was een hit. Het publiek (ruim 70 personen) werden hierdoor aangenaam verrast.
De akoustiek is enorm vergeleken met andere ruimtes, daarom alleen al hadden we ons aangeleerd om 'klein' te zingen en alleen daar waar nodig te versterken. Dit komt ook de dynamiek ten goede.
Het aantal van 14 nummers was mooi verdeeld en ook dit jaar waren er tal van nieuwe nummers te beluisteren. Zo proberen we ons toch te onderscheiden en herkenbaar te blijven door de variatie van evergreens en pop.

Na de pauze werd er gespeeld en gezongen door gitaarkwintet Hengelo. Dit was een geweldig leuke onderbreking, welke zeer werd gewaardeerd door zowel publiek als onze koorleden.
Nadat de laatste klanken van Alles is Liefde waren 'weggestorven', kregen we een staande ovatie van alle aanwezigen.

Foto's van dit prachtige optreden vindt u links op de site in het Fotoalbum.
Wij hopen u dan ook volgend jaar weer te zien tijdens ons Voorjaarsconcert 2015.